PAINTING  A*N*I*T*A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anita Couwenbergh is kunstenares in Eindhoven, ze voelt zich echter sterk verbonden met de landen om haar heen via familie, vrienden en werk.

Ze gebruikt de ervaringen van de verschillende ontmoetingen, studies en reizen voor haar werk, want al deze indrukken kunnen bijdragen aan levendigheid en ze geven voeding aan creativiteit.  Ook lezen, naar muziek luisteren en in de natuur zijn horen hier bij. Persoonlijke belevenissen, dat waarmee je worstelt of waarover je gelukkig bent: als het echt gevoeld wordt kan het weer tot uitdrukking komen in de kunst.

Ze houdt van kleuren en olieverf.

De schilderijen zijn zo bedoeld dat ieder met de kleuren, schaduwen, bewegingen en eventuele vormen een persoonlijke wereld kan ontdekken . Die is waarschijnlijk verschillend van wat andere mensen ervaren maar wel evenwaardig. Men kan dus bij de schilderijen de eigen fantasie gebruiken, de kijker wordt uitgenodigd om erbij te contempleren en hoeft niet dat te zien of te ontdekken wat de schilderes tijdens het werkproces dacht.

Ze houdt ook van hergebruik van oude materialen.

  

Het is belangrijk om in je werk zo goed als het gaat eraan bij te dragen dat oude dingen nieuw leven wordt ingeblazen. Het is interessant om de oorspronkelijke bedoeling van een produkt (zoals van cd's of kruisbeelden) om te buigen en de dingen niet direct weg te gooien als ze niet meer nuttig zijn voor de consument. Dat is een uitdaging, bij religieuze voorwerpen is respect nodig, meestal niet vanwege het materiaal maar voor de (ooit) daarmee verbonden waarden.

 

Haar werken zijn te zien in galerieŽn, musea en bij bedrijven. Ze geeft les en werkt ook tijdens speciale gelegenheden en (kunst) happenings in Nederland, BelgiŽ en Duitsland.

Contact:

terug naar de startpagina

Copyright © 2008 ANITA COUWENBERGH - PAINTINGS & ART-OBJECTS - WWW.PAINTINGANITA.COM